13:30

Varbergs BoIS FC

Referat: Varbergs GIF FK - Varbergs BoIS FC

Så var det då det efterlängtade derbyt i serien. Det var två år sedan vi mötte Bois och vi kände att vi hade revansch från senaste mötet att utkräva. Alltid speciellt att möta "grannarna" i grönt.

Vi inledde matchen ganska bra med ett säkert spel i backlinjen och vi kunde rulla runt och slå genomskärare. Inget som gick ända fram med med bra ambition. Succesivt tog sig dock Bois in i matchen och vann allt fler bollar på mittfältet. Det kändes att det blev nervöst och våra brytningar i backlinjen resulterade oftast i uppspel utan adress. Mot mitten av första fick gästena till ett skott som smet in under ribban till ledning. Spelet fortsatte ganska likt men vi skapade ett par chanser men Bois målvakt tog bollen i avgörande ögonblick. Bois kunde sedan bryta ett uppspel i fel ögonblick när vi var på väg framåt och sätta in 0-2.

I halvtid fick vi mana på killarna att våga spela ut och ligga tajtare för att vinna mer på mitten. Vi gick ut i andra och höjde tepot bra. Vi fick en period av press men lyckades inte få in bolluslingen trots ett par frilägen. Med halva halvleken kvar fick de gröna en utvisning och vi kunde flytta fram spelet ytterligare. Bois målvakt storspelade dock och gjorde att det stod 0-2 fram till 65:e minuten då vi äntligen fick in reduceringen på en nick i bortre krysset efter ett fint inlägg. Vi gjorde allt för att få till en kvittering och i slutminuter kom vi i det närmaste fria med målvakten men hakades innan avslut. Tyvärr var frustrationen över det inträffade så stor för vår forward att några mindre väl valda ord slank ut med utvisning som följd och därmed försvann också chansen till kvittering. Matchen slutar 1-2 men ett oavgjort resultet hade känts rättvist. Så är det dock inte inom fotbollen utan det gäller att göra flest mål!

Vi gör en godkänd andra halvlek (vår vana trogen) men första hade vi kunnat göra mycket bättre. Kanske är det motståndet med många kompisar i andra laget som gör det extra svårt för oss att göra bra matcher mot dem men å andra sidan är det ju lika för dem.

Tack till alla som kom och tittade och till er som sålde fika. Vi får försöka ta vår första 3:a nästa helg istället. Tack Bois oxå för en bra kamp!